Recept Pepparkakor: Zweedse gemberkoekjes
Pepparkakor

Recept Pepparkakor: Zweedse gemberkoekjes

Zweedse pepparkakor horen bij kerst. Het zijn Zweedse gemberkoekjes. Voigt Travel maakte het recept van de Zweedse kok Ingrid Geel Nilsson, opgerichtster van het Scandinavische cateringbedrijf Northern Delight. Benieuwd naar het recept? Lees verder!

kaneelbroodjes maken 

Ingrediënten

  • 200 g boter, op kamertemperatuur
  • 200 g suiker
  • 2 el stroop
  • 1 ei
  • 2 tl gemalen kruidnagel
  • 2 tl gemalen gember
  • 2 tl gemalen kaneel
  • 2 tl natriumbicarbonaat (“baking soda”, te koop bij kruidenspeciaalzaak, toko of natuurwinkel)
  • ongeveer 400 g tarwebloem

Hoe maak je het?

  1. Roer boter en suiker romig.
  2. Voeg de stroop toe en meng goed.
  3. Voeg het ei toe en meng goed.
  4. Voeg alle droge specerijen toe en zo veel bloem dat een goede deeg ontstaat. Bewaar wat bloem voor het uitbakken. Kneed het deeg kort door. Wikkel in plastic folie en laat ten minste 1 uur in de koelkast rusten, het liefst een hele nacht laten rusten.
  5. Verwarm de oven voor op 175˚C.
  6. Neem een gedeelte van het deeg uit de koelkast. Laat de rest nog koel liggen tot dat je het gaat gebruiken.
  7. Rol het deeg dun uit, 1-2 mm dik. Steek vormpjes uit.
  8. Leg de uitgestoken koeken op een met bakpapier bekleden bakplaat.
  9. Bak voor 5-8 minuten.
  10. Je kan het deeg zeker twee weken in de koelkast bewaren en je kan het ook prima invriezen
Dit recept is geschreven door Ingrid Geel Nilsson van Northern Delight.